Društvo

Stefanović: Opremanjem pešadije vozilima "Lazar 3" unapređena pokretljivost i vatrena moć

Komentari

Autor: FoNet

24/08/2022

-

10:53

Stefanović: Opremanjem pešadije vozilima "Lazar 3" unapređena pokretljivost i vatrena moć
Stefanović: Opremanjem pešadije vozilima "Lazar 3" unapređena pokretljivost i vatrena moć - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da su rezultati odluke da se jedinice Vojske Srbije u opremanju težišno oslanjaju na proizvode domaće pameti sve vidljiviji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Vojna oprema i naoružanje koju su osmislili i izradili naši vojni instituti i fabrike odbrambene industrije, značajno su doprineli povećanju operativnih sposobnosti naše vojske i to svih njenih rodova", naveo je Stefanović.

Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, prema njegovim rečima, uz intenzivno opremanje, za snaženje svake vojske, podjednako je važna stalna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za dejstva u svim uslovima.

Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

"Zato se naši momci i devojke u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske i u ovom trenutku obučavaju na oklopno borbenim vozilima 'Lazar 3'. Opremanjem ovim vozilima značajno je unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita naših pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, ali je veoma važno i što se naše posade na poligonima redovno uvežbavaju za njihovu efikasnu upotrebu", istakao je Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija