Društvo

Korona presek: Više od 3.700 novozaraženih, preminulo još 12 osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2022

-

19:42

Korona presek: Više od 3.700 novozaraženih, preminulo još 12 osoba
Korona presek: Više od 3.700 novozaraženih, preminulo još 12 osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano  13.411 ljudi, od čega je pozitivno njih 3.710. Preminulo je 12 osoba. 

U bolnicama se nalazi 658 pacijenata, od čega je na respiratorima 27.

Podsetimo, juče je na koronu bilo pozitivno 3.810 pacijenata, dok je preminulo njih 15. U bolnicama se nalazilo 655, a na respiratorima 25 osoba.

Epidemija virusa korona neće uticati na početak školske godine. Nastava u svim osnovnim i srednjim školama krenuće kako je planirano 1. seprembra, odeljenja se neće deliti, a đaci i nastavnici neće morati da nose maske. Dozvoljeno je da se organizuju izleti, ekskurzije, nastava u prirodi. Ovo je bila odluka koju je tokom leta doneo Tim za škole i to nakon sastanka 18. avgusta na kojem je detaljno analizirana aktuelna epidemiološka situacija.

Kako je ranije objavljeno, preporučuje se svima da dosledno primenjuju propisane opšte mere i mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van nje.

"Posebno se preporučuje osetljivim osobama sa povećanim rizikom od težih formi bolesti primena zaštitne maske u situacijama masovnih okupljanja u zatvorenom prostoru bez mogućeg održavanja rastojanja (javni prevoz, školske priredbe)", navedeno je u ranijem obaveštenju namenjenom školama koje je Ministarstvo prosvete objavilo na svom sajtu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija