Društvo

Još jedan letnji dan, temperatura do 30 stepeni

Komentari

Autor: Vremenska prognoza za 7. septembar

07/09/2022

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Polje visokog vazdušnog pritiska iznad centralne Evrope i našoj zemlji donosi nešto stabilniju atmosfersku situaciju, te se vedro i sunčano vreme zadržava sve do petka. Osim toga, južno strujanje na visini donosi nam topao vazduh koji će danas i sutra omogućiti da živa u termometru prelazi 30 stepeni, ističe meteorolog Ljubica Gojković.

Nakon relativno svežeg jutra, dan će biti topao. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 26 stepeni na jugoistoku, pa do 30 na severu i zapadu zemlje. 

U košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar, dok će u ostalim predelima biti mirno.

Sutra dolazi do jačanja južnog vetra u celoj Srbiji, što znači i dodatno otopljenje. Maksimalna temperatura biće i do 32 stepena, ali u poslepodnevnim satima dolazi do postepenog naoblačenja.

U noći između četvrtka i petka kišonosni oblaci zahvatiće samo krajnji sever zemlje. U petak tokom dana imaćemo smenu sunca i oblaka, a poslepodne kiša će početi da pada u zapadnim i centralnim predelima.

Promenljivo i nestabilno vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima očekuje sve do utorka kada ponovo dolazi do razvedravanja i otopljenja. Maksimalna temperatura će od petka pa sve do srede biti oko 25 stepeni, a nakon toga sledi osetnije otopljenje.

 

Komentari (0)

Srbija