Društvo

Euronews centar u središtu gorućih tema: Nova emisija na TV Euronews Srbija otvara debatu o pitanjima koja dele društvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2022

-

13:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Od večeras u 21 sat na televiziji Euronews Srbija startuje nova emisija - Euronews centar. Nemanja Milutinović i Marko Subotić će ponedeljkom, utorkom i sredom, u večernjem terminu sa gostima analizirati dnevne teme, a vremena će biti i za zanimljive priče i slike dana. 

Milutinović je za Euronews Srbija rekao da je cilj "Euronews centra" da se kroz dublju analizu i diskusiju obrade dnevno-akutelne teme koje bi, kako kaže, gledaocima Euronews Srbije omogućile da formiraju sopstveno mišljenje i to nakon što čuju različita gledišta i stavove na istu temu.

"Ovo bi trebalo da bude nadogradnja na Euronews veče i osveženje u svakom smislu. Od toga kako će da izgleda vizuelno, do samog sadržaja. Euronews centar će imati dve teme. Jednu veliku koja će biti polemička i zahtevati više od jednog gosta. Druga tema će biti nešto manja, ali takođe značajna jer i ona na neki način obeležava tekući dan. Biće prostora i za zanimljive priče, zapravo one koje ne mogu regulano da stanu u obične vesti", kaže Milutinović.

Euronews TV

Nagoveštava da će Euronews centar biti osveženje za sve one koje zanimaju dnevne teme, ali i sve ono što one zapravo i otvaraju. Kaže, suština će biti na tome da se otvori debata, da se razmatraju  moguće posledice koje određeni događaj može da izazove, ali i da se omogući da relevantni sagovornici daju odgovore na pitanja koja zanimaju i intigriraju javnost.

"Čini mi se da će već po prvom kadru, odnosno špici, Euronews centar da se razlikuje od ostalog sadržaja. Ne samo na našoj već i drugim televizijama. Ono što je cilj, zapravo otkako Euronews Srbija i postoji, je da u tim večernjim terminima otvorimo debatu. Upravo će nam to ova emsija da omogućiti. Mnogo je podela u društvu i o mnogim temamam se ne razgovara dovoljno. Jedna od glavnih prepreka, na koje smo do sada jako često nailazili, je ta da su u istoj prostoriji odbijali da zajedno sede profesori sa profesorima, lekari sa lekarima, ali i politčari sa političarima. Zapravo, najveći je izazov političare naterati da zajedno sede u istom studiju i odgovoraju na pitanja koja zaista interesuju javnost. Zbog svega toga, pokušaćemo da Euronews centar bude debatna emsija, i da ni na koji način ne namećemo stavove, već da gledaocima pružimo odgovore od relevantnih sagovornika, pa da onda oni sami na kraju donesu svoje mišljenje", objašnjava Milutinović.

Što se samog naziva tiče, autori emsije su se za njega opredelili zbog same tematkike kojom će se baviti. Naime, Milutinović kaže da dileme tu nije ni bilo, jer je cilj autora da u fokus stave upravo centralne teme.

"Suština je da ukažemo na centralne teme dana, centralne ličnosti tog dana kao i da naš studio upravo bude mesto susreta svih tih ljudi i različitih mišljenja. Svi će oni biti u samom centru. Pored takve simbolike, značajno je i to da će se sve dešavati u zgradi Sava centra, u kojem se inače i nalazi redakcija Euronews Srbija", dodaje.

Prva emsija, koja će se emitovati večeras od 21 sat obradiće temu koja je jedna od najaktuelnijih u proteklom periodu, ne samo u Srbiji već i šire. Milutinović navodi da je reč o Europrajdu koji je održan protekle subote i koja je skrenula pažnju domaćih i svetskh medija.

"Za ovu emisiju smo odabrali temu koja je više od mesec dana poprilično aktuelna u našem društvu, to je Prajd. Stvorena je podela na "prajdaše" i "litijaše" i zbog toga hoćemo da razgovaramo šta dalje. Prajd je održan u subotu, u centru Beograda, ali mi ne želimo da sada ostane na tome, kao na događaj. Da pokušamo da se ne dogodi još jedna takva subota, i ako se dogodi da je malo bolje razumemo. Razgovaraćemo sa pravnicima, adovkatima. U našem studiju biće Čedomir Stojković i Vladimir Gajić koji će govoriti na tu temu. Biće uzbudljivo, jer su njihovi stavovi razlitčiti i otvoreno će o tome pričati. U provoj emsiji ćemo govoriti i o tome šta dolazi nakon kraljice Elizabete Druge. Naš gost na ovu temu će biti poznavalac kraljevskog protokola Aleksandar Đorđević", rekao je Milutinović.

Komentari (0)

Srbija