Društvo

Korona presek: I danas više od 2.000 novozaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/09/2022

-

21:12

Korona presek: I danas više od 2.000 novozaraženih
Korona presek: I danas više od 2.000 novozaraženih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.755 osoba među kojima je bilo 2.195 pozitivnih. Preminulo je devet obolelih. Zbog posledica infekcije koronavirusom hospitalizovan je 451 pacijenat, a njih 27 je na respiratorima.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je od posledica kovida preminulo devet osoba, a od 12.790 testiranih osoba 2.201 je bila pozitivna. Na bolničkom lečenju je bilo 458 pacijenata, a 28 od njih na respiratorima.

 

 

Ako bogate zemlje misle da je pandemija gotova trebalo bi da pomognu manje ekonomski razvijenim zemljama da i one dođu do te tačke, rekao je viši savetnik Svetske zdravstvene organizacije Brus Ejlvord.

Ejlvord je upozorio bogatije zemlje da nikako ne odustaju od bavljenja kovidom kao globalnim problemom naročito sada uoči budućih potencijalnih talasa zaraze, prenosi Rojters.

Ejlvord kaže da je to odustajanje postalo primetno u poslednjih nekoliko nedelja nakon što je generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus izjavio da je na vidiku kraj pandemije, a za koju je gotovo istovremeno američki predsednik Džozef Bajden rekao da je završena.

Komentari (0)

Srbija