Društvo

Zaštitnik građana pokrenuo postupak nadzora u OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici zbog navodnog slučaja vršnjačkog nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2022

-

12:55

Zaštitnik građana pokrenuo postupak nadzora u OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici zbog navodnog slučaja vršnjačkog nasilja
Zaštitnik građana pokrenuo postupak nadzora u OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici zbog navodnog slučaja vršnjačkog nasilja - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak nadzora rada Osnovne škole "Miloje Vasić" u Kaluđerici nakon što je iz medija saznao da je došlo do vršnjačkog nasilja u kojem je grupa učenika starijih odeljenja fizički nasrnula na dečaka prvog razreda.

"Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada te škole. Zatražio je od uprave škole da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o preduzetim aktivnostima iz nadležnosti ustanove koje su preduzete povodom navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa učenika, navodi se u saopštenju Kancelarije Zaštitnika građana.

Takođe, kako se navodi, uprava škole treba da dostavi podatke da li su se takve situacije u kojima su učestvovali isti učenici starijih odeljenja ranije dešavale i ukoliko jesu, koje mere je škola preduzimala u tim slučajevima.

Podestimo, mediji su prethodnih dana objavili da se u OŠ "Miloje Vasić" dogodilo brutalno nasilje, da su tri učenika starijih razreda tokom velikog odmora napala u školskom toaletu jednog prvaka, navodno su mu stavljali glavu u wc šolju, udarali njegovom glavom o zid i oborili ga na pod.

Međutim, direktor škole  Nebojša Trifić demantovao je za dnevni list Danas da se dogodilo "brutalno nasilje" i naveo da je u pitanju "incident" u kojem niko nije povređen.

"Nikakvog nasilja te vrste nije bilo. Znate kako, bio je veliki odmor, nekoliko učenika se našlo u toaletu… Jednog učenika su gurnuli i on se požalio učiteljici koja je pokušala da utvrdi ko je u tome učestvovao. Preduzeli smo sve mere, o incidentu je obavešteno Ministarstvo prosvete", rekao je direktor.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija