Društvo

Vučić uručio stipendije najboljim studentima: Država računa na vas

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2021

-

21:32

Vučić uručio stipendije najboljim studentima:  Država računa na vas
Vučić uručio stipendije najboljim studentima: Država računa na vas - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, dobitnicima stipendija Fonda "Dositeja", da država računa na njih, a da je na njima da budu najbolji deo našeg društva.


Vučić se u obraćanju na svečanosti prisetio da je i on pre 30-ak godina postao stipendista Fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, i, kako kaže, iako nije postao ni naučnik, ni umetnik, jednu stvar je razumeo - da oni sada imaju obavezu da budu najbolji deo društva.

Najavio je da će visina stipendije, koja sada iznosi 30.000 dinara, biti veća sledeće godine.

Vučić je rekao da niko ne misli da je država sa 30.000 dinara stipendije previše pomogla, da je "spasila planetu", niti da su nadležni zbog toga zaslužili ordenje i spomenike, ali je država uradila jednu važnu stvar.

"Ne zato što će to vašim roditeljima da olakša ulaganje u vas, jer su oni zaslužni za vaše uspehe, već zato što to stvara obavezu - da, kada dobijete tu potvrdu od države, vidite da država na vas računa, sa više odgovornosti brinete o svojoj zemlji, da se na svakom meštu ponašate najodgovornije", poručio im je Vučić.

Morate da budete najbolji deo društva, da svojom marljivošću, odgovornošću, radom i posvećenošću uvek pobeđujete.

"I videćete jedno neverovatno pravilo, a to je da će uvek oni koji su najbolji, biti najbolji. Potrebno je da sanjate najveće snove, jer bez njih nema ni velikih dela. Molim da svoju ozbiljnost još unapredite, uvećate, kako biste bili još uspešniji i država imala još više koristi", rekao je Vučić.
 

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 Kazao je da vreme pred nama nije lako.

"Vreme u svetu je drugačije od onog u kojem smo živeli, to je vreme u kojem će informatika i robotika dominirati, a ne tradicionalne stavri. To je vreme koje se menja svakog dana. Vi možete to da pratite", podvukao je on.

"Uveren sam da ta mala podrška države može samo da znači da dobro razumete koliko ste važni, značajni, ali i da na to umete da uzvratite, ne što ćete bilo šta lepo da govorite o državi, već je vaša obaveza da naša država bude bolje mesto za život i za buduće generacije", naglasio je Vučić.

Rekao je da nije nikakva floskula i prazna priča kada se govori o važnosti ulaganja u mlade.

To je, kaže važno, jer će mladi današnjice olakšati budućim generacijama.

"Ima ovde budućih najboljih pravnika, politikolaga, fizičara, hemičara, medicinara. Svi ste vi potrebni. Kao što se već jedan broj vraća u zemlju, molim vas da ostanete", naglasio je on.

Istakao je da će država gledati da primanja budu veća, i dodao da to zavisi i od njih i njihovih sposobnosti.

Ukazao je da je od Šimona Pereza naučio da zemlje, u kojima se deca uče da rade, budu odgovornija i posvećenija, i da odrasli moraju da uče svakog dana.

"Želim vam da radite i učite, oprostite drugima što ste sebi, da budete dobri ljudi, da brinete o našem društvu i volite Srbiju", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija