Društvo

Korona presek: U Srbiji još 1.878 novozaraženih, preminulo devet osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2022

-

17:25

Korona presek: U Srbiji još 1.878 novozaraženih, preminulo devet osoba
Korona presek: U Srbiji još 1.878 novozaraženih, preminulo devet osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod 1.878, do ukupno testirane 11.661 osoba. Od posledica ove bolesti preminulo je devet obolelelih.

Trenutno se u bolnicama nalazi 440 pacijenta, a uz pomoć respiratora diše 25 osoba.

Podsetimo, juče je bilo 1.872 pozitivnih na koronu, od 12.444 testiranog uzorka. Preminulo je sedam osoba.

Novi talas virusa korona preti da poplavi Evropu, a stručnjaci za javno zdravlje upozoravaju da će dodatne vrste vakcina izazvati zbunjenost koju primiti, prenosi Rojters.

Omikron varijante koje su bile najdominantnije ovog leta su i dalje iza većine infekcija u Evropskoj uniji i Britaniji, ali dok se broj testiranih smanjuje, broj zaraženih se povećava. Podaci Svetske zdravstvene organizacije objavljeni u sredu pokazuju da je broj zaraženih u EU dostigao 1,5 miliona prošle nedelje, 8 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Broj hospitalizovanih u EU je takođe porastao, a u nedelji iza, broj prijema u bolnice sa simptomima kovid-19 skočio je na skoro 32 odsto u Italiji, dok su prijemi na intezivnu negu porasli za oko 21 odsto u odnosu na nedelju ranije, prema podacima koje je prikupila nezavisna naučna fondacija Gimbe. Hospitalizacije u Britaniji su zabeležile porast od 45 odsto u odnosu na nedelju ranije.

Komentari (0)

Srbija