Društvo

Dva priznanja novinarima Euronews Srbija: Nagrađene reportaže Nataše Jovanović i Marka Subotića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2022

-

15:05

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Novinari televizije Euronews Srbija nagrađeni su medijskim priznanjima za reportaže. Reporterima Nataši Jovanović i Marku Subotiću uručene su medijske nagrade za reportaža o položaju žena na selu i o sećanju na žrtve iz Jasenovca.

Jovanović je dobitnica nagrade koju dodeljuje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u okviru projekta "Unapređenje položaja zena i devojčica u ruralnim oblastima", u saradnji sa Agencijom UN-a za rodnu ravnopravnost i uz podršku norveške ambasade.

Nagrade dodeljene su novinarima koji su tokom 2022. kroz svoje izveštavanje govorili o položaju žena i devojčica na selu.

Naša reporterka nagrađena je za televizijski prilog o ženama iz sela Gornja Trnava, a nagrada je stigla uoči 15. oktobra, Međunarodnog dana žena na selu.

Euronews Srbija

"Nagrada je podstrek svim novinarima, a nema nas mnogo koji živimo u Beogradu, a smatramo da prave priče nisu u krugu dvojke. Koliko je moja, ova nagrada pripada i mom kolegi snimatelju Slavenu Miljušu, koji se uvek rado odazove mom pozivu da odemo na selo. Ovo je takođe  pokazatelj da kanal Euronews Srbija postaje relevantan izvor informisanja širom Srbije, a lepo je kad vaš trud i rad prepozna Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ali i medijski žiri", rekla je Jovanović.

U istom danu stiže vest da je i reportaža "Jasenovac sećanje" autora Marka Subotića osvojila 2. mesto na 27. Internacionalnom festivalu reportaže i medija Interfer. Reportaža iz Jasenovca donosi priču o genocidu, sećanju na žrtve ali i zaboravu.

Kroz razgovor sa vladikom pakračko-slavonskim Jovanom i direktorom Muzeja u Jasenovcu Ivom Pejakovićem, ova reportaža donosi priču o zločinu, manipulacijama i gresima.

Prvu nagradu festivala Interfer osvojila je reportaža OK radija iz Vranja koja donosi priču o pretnjama koje novinari tog medija trpe od strane lokalnog moćnika koji je u jednom trenutku zazidao prozore OK Radija.

Komentari (0)

Srbija