Društvo

Uprkos magli većina aviona poletela sa beogradskog aerodroma

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2022

-

12:26

Uprkos magli većina aviona poletela sa beogradskog aerodroma
Uprkos magli većina aviona poletela sa beogradskog aerodroma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svi letovi koji su jutros planirani sa Aerodroma "Nikola Tesla" realizovani su, osim leta za Hurgadu, dok u dolasku kasne avioni iz Kaira, Pekinga, Ciriha, Rima, Zagreba, Beča, Ljubljane i Londona, navodi se na sajtu Aerodroma.

Iz beogradske vazdušne luke Tanjugu je potvrđeno da jutos i tokom prepodneva ima magle na pisti zbog koje je smanjena vidljivost, ali nisu mogli da potvrde da je to razlog kašnjenja aviona.

"Aerodrom ''Nikola Tesla'' Beograd neprekidno je otvoren za avio- saobraćaj jer raspolaže kategorijom III b, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti. Ovo praktično znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

profimedia

 

Navodi se kako to znači da svi avioni koji su opremljeni potrebnim uređajima i čije posade poseduju dozvole za sletanje i poletanje u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti mogu sletati i poletati sa beogradskog aerodroma u ovim složenim meteorološkim uslovima i da samo od odluka kompnija zavisi da li će to raditi ili ne.

Iz EU info centra je prethodno saopšteno da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Crnoj Gori odložena zato što njen avion nije zbog vremenskih uslova mogao da poleti sa beogradskog aerodroma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija