Društvo

Kraj tmurnih dana, ali magla ostaje: U Srbiji danas postepeno razvedravanje, a od sutra i malo toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2022

-

08:03

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko oblačnih i kišovitih dana već danas će zameniti postepeno razvedravanje, a od sutra sledi i otopljenje. Porast vazdušnog pritiska iznad naše zemlje doneće nam stabilizaciju vremena, više sunčanih perioda, ali i jutarnje magle koje će uzrokovati povećano zagađenje vazduha.

Danas - u prvoj polovini dana, biće pretežno oblačno i maglovito. "Niska oblačnost i magla će se u Vojvodini zadržati veći deo dana, dok se na zapadu i jugozapadu očekuje razvedravanje, te će u poslepodnevnim satima u ovim predelima biti vedro i sunčano", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Temperatura je ovog jutra bila oko 10 stepeni, dok će tokom dana u većini mesta biti oko 14. Osim u Negotinu, gde se očekuje do 17 stepeni.

U sredu i četvrtak vreme će biti vedro i toplije, maksimalna temperatura kretaće se od 15 do 17 stepeni, ali će zbog vedrih noći, jutra biti hladnija.

"Trenutni prognostički modeli za petak najavljuju novo naoblačenje sa kišom i postepeno zahlađenje, te će krajem ovo nedelje, tačnije za vikend, temperatura ponovo biti oko i malo iznad 10 stepeni", najavljuje Gojković.

U subotu će kiša postepeno prestajati, međutim razvedravanja i otopljenja neće biti ni početkom sledeće nedelje. 

Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i magle

Vlažne kolovoze danas treba očekivati jer meteorolozi prognoziraju povremeno slabu kišu, ali na njih treba računati i na mestima gde ima i magle na putevima pored reka i u kotlinama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Tanjug/Vladimir Sporčić

 


Magle ima jutros na više putnih pravaca, navode iz Puteva Srbije. Na planinskim prevojima Čestobrodica i Tresibaba mestimična pojava magle smanjuje vidljivost na 50 metara.

Prema informacijama Uprave granične policije sa graničnih prelaza, teretna vozila najduže se zadržavaju na izlazu graničnih prelaza Horgoš i Kelebija - tri sata.

Komentari (0)

Srbija