Društvo

Stiže sunce posle oblaka i magle: Danas toplije, maksimalna temperatura 17 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2022

-

08:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Porast vazdušnog pritiska i jugozapadni vetar na visini već juče su nam doneli više sunčanih perioda, a danas sledi i blaži porast temperature, ističe meteorolog Ljubica Gojković.

I ovog jutra magla je zabeležena u nizijama, dolinama i kotlinama, ali će kasnije, sa otopljenjem, doći do potpunog razvedravanja. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 14 do 17 stepeni. Na jugu Banata duvaće umeren i pojačan jugoistočni vetar, dok će u ostalim predelima biti mirno.

U četvrtak se nastavlja relativno toplo i pretežno sunčano vreme. Temperatura ostaje od 14 do 17 stepeni, ali već u poslepodnevnim satima dolazi do naoblačenja sa kišom. Prolazno naoblačenje sa kišom i pojačanim severozapadnim vetrom zahvatiće sever Srbije u noći između četvrtka i petka i doneti nam zahlađenje.

Slaba kiša će u petak padati u većem delu zemlje, ali samo povremeno, a pad temperature od nekoliko stepeni uzrokovaće da maksimalna dnevna ponovo bude ispod 15 stepeni.

Za vikend se očekuje delimično razvedravanje, ali vreme ostaje prohladno. Temperatura će u subotu i nedelju biti oko 12 stepeni, ali padavina neće biti. Trenutni prognostički modeli za sledeću nedelju najavljuju promenljivo oblačno, ali suvo vreme, sa temperaturom oko proseka, dakle malo iznad 10 stepeni.

AMSS: Oprez zbog magle

Na putevima u planinskim predelima niska oblačnost donosi slabiju vidljivost, a magla i sumaglica i jutros otežavaju vožnju preko planinskih prevoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Magle ima pored reka i kanala u Vojvodini, dolinom Ibra i Drine, kao i dužinom Zapadne i Južne Morave.

Prema najavama meteorologa, temperatura u najtoplijem delu dana kretaće se oko 20 podeljka, što će vožnju u vremenu od 10 do 17 časova činiti sigurnijom.

profimedia

 

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05. 15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavaju se po tri sata.

Teretnjaci na Batrovcima i Šidu čekaju po dva sata.

Komentari (0)

Srbija