Društvo

Smena sunca i oblaka: Danas temperatura do 15 stepeni, ali stiže zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2022

-

08:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dužeg perioda stabilnog vremena u narednim danima dolazi do promene vremenske situacije, što će nam doneti naoblačenje sa kišom i zahlađenje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Oblaci su već u ranim jutarnjim satima zahvatili zapadne i severne predele, i ponegde doneli slabu sipeću kišu. Tokom dana se očekuje nešto više oblaka u celoj zemlji, te ćemo imati smenu sunca i oblaka, ali vreme ostaje suvo sve do kraja dana", napominje Gojković.

Maksimalna dnevna temperatura je već danas u padu, te će samo u centralnoj Srbiji prelaziti 15 stepeni Celzijusa, dok u ostalim mestima ostaje malo svežije.

Od četvrtka kiša

U sredu, u ranim jutarnjim satima, kišonosni oblaci će zahvatiti zapadne i jugozapadne predele i doneti slabu kišu. Gojković navodi da će kasnije tokom dana da dolazi do proširivanja kišonosne zone i na ostatak Srbije. U noći između srede i četvrtka, dodaje, očekuju se i nešto intenzivnije padavine. 

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Osim naoblačenja sa kišom, imaćemo i pad temperature, koji ćemo od četvrtka osetiti u celoj Srbiji", kaže ona. 

Gojković kaže da će drugu polovinu nedelje obeležiti oblačno i osetno svežije vreme.

"U četvrtak i petak ponegde će padati slaba, sipeća kiša, a maksimalna temperatura biće oko 10 stepeni", napominje.

Što se jutarnjih vrednosti tiče, do petka ostaje relativno toplo, a za kraj ove nedelje prognozira se da u Vojvodini lokalno bude oko nule, što može uzrokovati obrazovanje prizemnog mraza.

"Za vikend ostaje prohladno, a novi kišonosni oblaci doneće nam i nešto intenzivnije padavine", kaže Gojković.

Komentari (0)

Srbija