Društvo

Oblačan i kišovit dan: Večeras pljuskovi, a od sutra novo zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2022

-

08:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope već danas nam donose naoblačenje sa kišom, a od četvrtka i pad temperature. Đenovski ciklon koji se formirao iznad Mediterana premešta se ka Balkanskom poluostrvu, što je već u ranim jutarnjim satima donelo slabu kišu zapadnim i jugozapadnim predelima.

Kasnije tokom dana dolazi do proširivanja padavinske zone i na ostatak Srbije, rekla je meteorološkinja Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Kaže da će kiša prvo biti slaba i lokalna, a u večernjim satima dolazi do jačanja njenog intenziteta.

"Temperatura će još danas biti do 15 stepeni. Najtoplije ostaje u centralnim predelima, dok na krajnjem severu i jugu neće prelaziti 12. podeljak", kaže Gojković.

Stiže zahlađenje

Navodi da se u drugoj polovini nedelje zadržava nestabilno i promenljivo vreme. 

"U četvrtak dolazi do jačanja severnog vetra, povremeno će padati slaba kiša, a očekuje nas i zahlađenje. Severni i severozapadni vetar koji će duvati pojačanim i jakim intenzitetom donosi nam zahlađenje i za više od 5 stepeni. Maksimalna dnevna će u narednom periodu biti oko 10 stepeni Celzijusa", kaže ona. 

Novi kišonosni oblaci do Srbije stižu već u petak uveče. Kiša će padati tokom noći, a povremeno će biti i nešto jačeg intenziteta.

Za dane vikenda ostaje sveže, oblačno i kišovito, a trenutni prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju češće padavine i dodatno zahlađenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija