Društvo

Smena sunca i oblaka, temperatura i dalje iznad proseka, zahlađenje od srede

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/11/2022

-

07:22

Smena sunca i oblaka, temperatura i dalje iznad proseka, zahlađenje od srede
Smena sunca i oblaka, temperatura i dalje iznad proseka, zahlađenje od srede - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srbija se i dalje nalazi pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska što i danas donosi pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Iako je polovina novembra temperatura je i dalje oko i malo iznad 15 stepeni.

Nakon prohladnog jutra temperatura je u porastu, te će danas u Beogradu, Banatu i gradovima Pomoravlja biti i do 18 stepeni.

U ostalim predelima očekuje za stepen - dva svežije vreme, ali i dalje iznad proseka. Vreme će biti pretežno sunčano, osim na istoku, gde će tokom dana biti sa nešto više oblaka, ali bez padavina.

I sutra će biti malo do umereno oblačno i relativno toplo, te će većem delu zemlje biti smena sunca i oblaka, a naoblačenje i zahlađenje stižu već u sredu.

Tada će Vojvodinu zahvatiti kišonosni oblaci sa zapada. Pad temperatura i slaba sipeća kiša zahvatiće prvo sever zemlje, u jutarnjim satima, a do večeri kiša će ponegde padati i u ostalim predelima.

Tanjug/Rade Prelić

 

U drugoj polovini nedelje očekuje se osetno hladnije vreme, maksimalna temperatura neće prelaziti 10 stepeni, a vreme ostaje oblačno i kišovito, što znači da će sve do kraja ove nedelje u većem delu zemlje biti uslova za povremene padavine, koje će u višim planinskim predelima biti u obliku snega i susnežice.

Što se jutarnje temperature tiče, prognostički modeli za kraj ove nedelje, za Vojvodinu prognoziraju i do -5 stepeni, što znači da se lokalno očekuje formiranje prizemnog mraza. Upravo zbog toga obavezno zaštite biljke od promrzavanja, jer su zbog toplog vremena, koje smo imali u prethodnom periodu, biljke i dalje u budnom stanju, odnosno u stanju vegetacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija