Društvo

Prolazno naoblačenje, pa ponovo sunčano: Danas smena sunca i oblaka, temperatura do 25 stepeni

Komentari

Autor: EUronews Srbija

26/10/2022

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti suvo vreme, ali sa smenom sunca i oblaka. Maksimalna dnevna temperatura biće do 25 stepen, koliko se očekuje u Timočkoj krajini. U Beogradu i gradovima centralne Srbije danas do 23 stepena.

"Hladan front, deo sistema niskog vazdušnog pritiska sa severa Evrope, koji nam je juče doneo prolazno naoblačenje, ponegde i slabu, kratkotrajnu kišu, ovog jutra je uzrokovao da temperatura ponovo bude malo ispod 10 stepeni. Nakon prolaska fronta ponovo dolazi do porasta pritiska što znači postepeno razvedravanje", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će se u najtoplijem delu dana temperatura kretati od 21, u Vojvodini, pa do 25 u Timočkoj krajini. U Beogradu i gradovima centralne Srbije danas do 23 stepena.

Uveče potpuno razvedravanje

"Vreme će biti suvo, ali sa smenom sunca i oblaka. Uveče dolazi do potpunog razvedravanje, te će druga polovina nedelje biti vedra i sunčana", istakla je Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Temperatura će se sve do kraja nedelje kretati od 20 do 25 stepeni, a trenutni prognostički modeli stabilnu atmosfersku situaciju najavljuju sve do početka novembra.

"Polje visokog vazdušnog pritiska koje nam donosi stabilno vreme i slab vetar omogućavaju zadržavanje zagađujućih materija u prizemnom sloju atmosfere, te će narednih dana biti uslova za pogoršanje kvaliteta vazduha, pogotovo u većim gradovima Srbije", kaže Gojković.

Miholjsko leto se nastavlja i početkom sledeće nedelje, uz mogući blaži pad temperature u prvim danima novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija