Društvo

Nakon jutarnjeg mraza tokom dana vedro i sunčano - za vikend pripremite majice kratkih rukava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2022

-

07:11

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti vedro i sučano vreme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 23 stepena. U košavskom području, zbog pojačanog jugoistočnog vetra, ostaje svežije sa temperaturom oko 16 stepeni.

"Nakon prolaska hladnog fronta ponovo je došlo do uspostavljanja polja visokog vazdušnog pritiska što Srbiji donosi vedro i sunčano vreme. Kao i obično kada je nebo tokom noći vedro, jutra su veoma hladna, pa je tako ovog jutra došlo do obrazovanja prvog mraza i u nižim predelima naše zemlje", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Minimalna temperatura kretala se u intervalu od -3 u Sjenici, pa do 8, koliko je zabeleženo u Beogradu. Tokom dana se prognozira osetnije otopljenje, te će maksimalna dnevna lokalno dostizati 23 stepena. U košavskom području, zbog pojačanog jugoistočnog vetra ostaje svežije sa temperaturom oko 16 stepeni.

Sredinom dana u košavskom području duvaće pojačan i povremeno jak jugoistočni vetar, koji je već sutra u postepenom slabljenju. 

Gojković je navela da će južni vetar duvati i u subotu, te će prvog dana vikenda lokalno biti i do 27 stepeni. Osim porasta maksimalne temperature, toplije će biti i u ranim jutarnjim satima kada će živa u termometru ponovo prelaziti 10 stepeni.

"Vreme ostaje pretežno sunčano, sve do večernjih sati, kada nam sa severa stižu oblaci koji će tokom noći Vojvodini doneti slabu kišu. U nedelju sledi razvedravanje uz blaži pad temperature. Od ponedeljka ponovo toplije, a trenutni prognostički modeli najavljuju da će do sredine sledeće nedelje temperatura lokalno biti i do 28 stepeni", zaključila je ona.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija