Društvo

Stiže sneg: Danas zahlađenje, temperature do 14 stepeni, a sledeće nedelje će se zabeleti na planinama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2022

-

08:21

veličina teksta

Aa Aa

Naoblačenje i pojačan severozapadni vetar juče su naznačili prolazak hladnog fronta, koji danas Srbiji donosi i zahlađenje od nekoliko stepeni. Jačanje polja visokog vazdušnog pritiska iznad centralne Evrope donosi hladnu vazdušnu masu sa severa, koja se zadržava iznad naše zemlje i u narednom periodu. U većini mesta očekuje se oko 12 stepeni, dok će u Banatu i Timočkoj krajini na kratko biti i do 14. podeljka.

"Pod uticajem severnog vetra, koji će povremeno biti i pojačan, oblaci se premeštaju dalje ka jugu. U Vojvodini dolazi do postepenog razvedravanja, imaćemo smenu sunca i oblaka, dok se južno od Save i Dunava zadržava oblačno i tmurno vreme, ponegde sa slabom kišom. U višim planinskim predelima moguća je i susnežica", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dodaje da će promenljivo oblačno biti i u subotu.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Prepodne, ponegde na jugoistoku sa slabom kišom, u ostalim predelima suvo. Tokom dana temperatura će se kretati oko 13. podeljka. U nedelju već sledi razvedravanje, međutim hladna vazdušna masa ostaje, što će omogućiti dodatni pad temperature u jutarnjima satima", navela je ona.

Sledeće sedmice sneg

Pad temeprature doneće i zimske uslove. Minimalna dnevna biće oko 5, dok se tokom dana očekuje između 10 i 15 stepeni.

Euronews Srbija

 

Početkom sledeće nedelje imaćemo pretežno sunčano i suvo vreme, ali se za drugu polovinu nedelje prognozira pad temperature i padavine, a u brdsko - planinskim predelima očekuje se i sneg.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija