Društvo

Kraj Miholjskog leta - još danas temperatura iznad 20 stepeni, za vikend stiže kiša i zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/11/2022

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Bližimo se kraju prve nedelje novembra i kraju toplotnog talasa koji je prethodnih mesec dana doneo ekstremno toplo i stabilno vreme. Maksimalna dnevna temperaturom u toku dana biće do 23 stepena. 

"Naša zemlja će se već danas naći pod uticajem ciklona sa Mediterana koji nam prvo donosi pojačan južni i jugoistočni vetar i blaži porast temperature, a za dane vikenda kišu i intenzivnije zahlađenje. Vetar će danas biti pojačan, dok će u Banatu povremeno duvati i olujnom jačinom", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da južni vetar donosi porast temperature od nekoliko stepeni, što znači da će maksimalna dnevna ponovo biti oko i malo iznad 20 stepeni. U najtoplijem delu dana, u centralnoj Srbiji očekuje se i do 23 stepena, dok u Vojvodini i Timočkoj krajini neće prelaziti 18 stepeni.

"Kišonosni oblaci koji nam stižu sa zapada, zahvatiće severne i zapadne predele naše zemlje već u večernjim satima. Sa daljim premeštanjem ciklona ka istoku, padavinska zona će se u subotu proširiti i na ostatak zemlje, a sa oblacima stiže i pad temperature", priča Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Na severu i zapadu zemlje tokom dana neće biti otopljenja u odnosu na jutarnje vrednosti, dok će najtoplije biti na istoku i jugoistoku. Tmurno i oblačno vreme, povremeno sa kišom, obeležiće i drugi dan vikenda. Temperatura je u daljem padu, te će maksimalna dnevna u nedelju biti malo iznad 10 stepeni. Tokom sledeće nedelje prognozira se postepena stabilizacija vremena, ali osetnijeg otopljenja ipak neće biti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija