Društvo

Vreme nestabilno sa vetrom i povremenom kišom

Komentari

Autor: Euromews Srbija

23/11/2022

-

07:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Jak vetar i kiša koji su obeležili jučerašnji dan u postepenom su slabljenju. Umesto južnog i jugoistočnog vetra u Vojvodini će danas duvati zapadni, dok ostalim predelima ostaje pojačan južni.

To nam još danas donosi nestabilnost i povremene padavine, a u narednim danima imaćemo više sunčanih perioda, ali ne i otopljenje.

Vreme će još danas biti pretežno oblačno, na jugoistoku i sa nekoliko sunčanih perioda, dok se kiša očekuje u centralnim i zapadnim predelima. Padavine će biti lokalne, i uglavnom slabog intenziteta. Zbog slabljenja vetar imaćemo porast temperature od nekoliko stepeni, te će maksimalna dnevna u Pomoravlju i Banatu biti i do 12 stepeni. Na zapadu i severu ostaje svežije, oko 8. podeljka.

Drugu polovinu nedelje obeležiće suvo i promenljivo oblačno vreme. U četrvtak i petak imaćemo smenu sunca i oblaka, ali ne i otopljenje. U četvrtak će u najtoplijem delu dana biti oko 8 stepeni, uz umeren zapadni i severozapadni vetar. Za petak se prognozira oko 10 stepeni, a već u subotu sledi novo zahlađenje. 

Trenutni prognostički modeli nove padavine prognoziraju za noć između subote i nedelje, što će biti praćeno intenzivnim zahlađenjem u južnim predelima i snegom na planinama.

Komentari (0)

Srbija