Društvo

U Beogradu danas "Skup o medijima i tehnologiji": Koje su dobre strane, a šta izazovi inovacija modernog sveta?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2022

-

10:33

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Skup o medijima i tehnologiji, na kom će biti reči o značaju tehnologije u medijima, kao i digitlanoj transformaciji medija, održava se danas u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, od 10 do 13:30.

Dr Tamara Vučenović, organizatorka skupa i urednica Radio Beograda 2, kaže da su ove panel diskusije posvećene "važnoj i zanimljivoj temi".

"Kada nešto nije u redu, često s eokrive mediji da ne prenose informacije blagovremeno ili na istinit način. mi se upravo bavimo time da li ima dovoljno novinara koji se bave IT sektorom, da li su teme koje oni pokreću prihvaćene na adekvatan način. Sagovornici su iskusni novinari koji se dugo bave IT-jem i moći će da kažu sa čime se sve susreću u svom radu", kaže Vučenović.

"Zatim, pričaćemo o tome šta su sve tehnologije donele novinarima, ali i brojnim izazovima. Pričaćemo o tome da li su tehnologije promenile medije, kakve mogućnosti donose, ali i kakve opasnosti ukoliko nemamo dovoljno znanja na koji način treba da pristupimo društvenim mrežama", dodala je.

Više o konferenciji u prilogu Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija