Društvo

Danas smena sunca i oblaka, ali suvo vreme - već od sutra očekuju se padavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2022

-

08:11

Danas smena sunca i oblaka, ali suvo vreme - već od sutra očekuju se padavine
Magla u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Vikend koji je pred nama obeležiće promenljivo i nešto svežije vreme. Anticiklon sa centrom iznad zapadne Evrope ka Srbiji potiskuje hladan, severni vazduh što nam je već danas donelo zahlađenje u ranim jutarnjim satima.

Minimalna dnevna temperatura kretala se malo iznad nule, što je lokalno uzrokovalo formiranje prizemnog mraza. Maksimalna temperatura biće oko 7 stepeni. Tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci, a padavina neće biti.

"Novi kišonosni oblaci zahvatiće zapadne i jugozapadne predele naše zemlje već u nedelju ujutru. U višim planinskim predelima padaće sneg, a u nižim kiša i susnežica. U Vojvodini ostaje suvo, ali pretežno oblačno tokom celog dana. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 3 stepena na jugu zemlje, pa do 7 na severu", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da trenutni prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju oblačno, promenljivo i prohladno vreme, sa temperaturom koja će se u najtoplijem delu dana kretati od 2 do 6 stepeni. U ranim jutarnjima satima, u većini mesta, biće oko i malo ispod nule.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Nove padavine prognoziraju se za sredinu sledeće nedelje. Zbog hladnog vremena - na višim nadmorskim visinama ponovo će padati sneg. U Vojvodini, međutim ostaje kišovito, dok će u brdsko-planinskim predelima centralne Srbije padati susnežica, ponegde i slab sneg. 

"Već sutra će na planinama južne i zapadne Srbije doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača, a tokom sledeće nedelje očekuje se dalje povećanje visine snega. Iako je pred nama period sa nešto hladnijim vremenom, prognozirane vrednosti spadaju u prosek za ovo doba godine", zaključila je ona. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija