Društvo

Oblačno, suvo i prohladno vreme, na planinama sneg- dodatno zahlađenje tokom vikenda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2022

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Polako se bližimo početku decembra i vremenske prilike sve više podsećaju na zimu. Polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad zapadne Evrope donosi Srbiji privremenu stabilizaciju vremena, ali i priliv hladne vazdušne mase sa severa, što u predstojećim danima znači dodatno zahlađenje.

"Zapadni i severozapadni vetar i danas će biti umeren, povremeno pojačan, dok će u Timočkoj krajini i na planinama povremeno biti i jak. Maksimalna dnevna temperatura danas - do 11 stepeni na zapadu, u ostalim mestima za stepen - dva svežije. Vreme ostaje promenljivo oblačno. Slab sneg će u prvoj polovini dana padati na Kopaoniku, ali i na planinama istočne Srbije, dok će u ostalim predelima biti suvo tokom celog dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dodaje da slično vreme očekuje i u subotu - pretežno oblačno, suvo i prohladno.

"Dodatni priliv hladne vazdušne mase na visini uzrokovaće pad temperature u ranim jutarnjim satima te će za dane vikenda jutro osvanuti sa mrazem i temperaturom oko i malo iznad nule. Tokom dana temperatura će se kretati od 6. podeljka", navela je Gojković.

Novi kišonosni oblaci zahvatiće južne predele Srbije u nedelju ujutro. U nižim nadmorskim visinama padaće kiša, a u višim - sneg, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

"Trenutni prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju pretežno oblačno, suvo, ali prohladno vreme, sa temperaturom oko 6 stepeni", zaključila je Gojković.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija