Društvo

Stiže dugo očekivano zahlađenje, letnji pljuskovi i pad temperature do 10 stepeni, na jugu moguć i grad

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2021

-

08:21

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Početak jula donosi nam dugo očekivano osveženje. Temperatura će u narednim danima biti u padu od sedam do 10 stepeni, a očekuju se i letnji pljuskovi, najavila je metrolog i urednica vremenske prognoze Euronews Srbija Milena Lazarević.

"Ciklon iz zapadne Evrope i hladan front doneli su vremenske nepogode Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Češkoj i Poljskoj. Na ovom području duvao je olujni vetar. Bilo je i grmljavinskih oluja i grada", kaže Lazarević.

Kako objašnjava, sada taj ciklon polako stiže i do nas, ali znatno oslabljen. To znači da neće biti oluja nalik onima koje su zahvatile zapadnu Evropu.

Naredni sati biće sunčani i suvi. Oko podneva stižu oblaci, a tada možemo da očekujemo i prve pljuskove koji će rashladiti vazduh.

Južnije od Kragujevca moguć grad

Oni koji žive na jugu, južnije od Kragujevca, posleponde mogu da očekuju i grad. Temperatura danas osetno niža nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 27 do 32 stepena. 

Dolazak fronta uvek prati promena pravca i inteziteta vetra. U narednim satima biće vetrovito. Na Kosovu i Metohiji očekujemo i olujne udare naročito u kasnim poslepondevnim satima.

Kraj radne nedelje i vikend obeležiće prijatno letnje vreme. Temperatura u natoplijem delu dana uglavnom neće prelaziti 30 stepeni. Kratkotrajni letnji pljuskovi biće sve ređi i ređi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija