Društvo

Protest ekoloških organizacija ispred Vlade Srbije, saobraćaj blokiran u Nemanjinoj i Kneza Miloša (FOTO)

Komentari

Autor: Fonet

27/11/2022

-

16:34

Protest ekoloških organizacija ispred Vlade Srbije, saobraćaj blokiran u Nemanjinoj i Kneza Miloša (FOTO)
FoNet/Marko Dragoslavić - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Protest Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) ispred Vlade Srbije završen je oko 16:30 časova, a učesnici su poručili da će blokirati raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine "do daljeg" - dok se ne ispune njihovi zahtevi da ostavke podnesu Vlada, predsednik Srbije i parlamenta ako se ne donese odluka o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma.

Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a u 17:00 časova, na blokdi raskrnice bilo ih je tridesetak, koji su tu podigli i jedan šator. U Ulici Kneza Miloša, pored Ministarstva finansija i zgrade Generalštaba saobraćajna polcija je zaustavila učesnike protesta koji su prevozili šator, a Zlatku Kokanoviću iz udruženja Ne damo Jadar urađen je tst na droge.

Saobraćaj je i dalje zaustavljen, a osim saobraćajaca nema uniformisane policije. Na protestnom skupu je prethodno Ljiljana Bralović iz čačanskog udruženja "Ne damo đedovinu" rekla da će projekat iskopavanja litijuma zagaditi 145 reka u Srbiji i iseliti 2,5 miliona stanovnika, "ekoloških izbeglica".

Zlatko Kokanović iz udruženja Ne damo Jadar zamerio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je obećao da će biti obustavljeno iskopavanje litijuma, a sada ponovo "iza kulisa" pokušava da vrati taj projekat.

Jedino rešenje je da Vučić, premijerka i Vlada daju ostavku, jer nisu sposobni davladaju ovom zemljom. Ostajemo ovde do daljnjega, poručio je Kokanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija