Društvo

Kraj prvog polugodišta za đake u Vojvodini: Još danas u školskim klupama, pa slede tri nedelje zimskog raspusta

Komentari

Autor: S. T.

23/12/2022

-

09:05

Kraj prvog polugodišta za đake u Vojvodini: Još danas u školskim klupama, pa slede tri nedelje zimskog raspusta
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Đaci u Vojvodini još danas su u školskim klupama, a onda odlaze na zimski raspust koji će trajati tri nedelje. U školske klupe se vraćaju 16. januara. Učenici u ostatku Srbije idu nedelju dana duže u školu, a poslednji radni dan će im biti petak, 30. decembar. Drugo polugodište za njih počinje 23. januara.

U ovoj školskoj godini osnovci u srednjoškolci imaju tri raspusta - zimski, prolećni i letnji. Đaci će i ove godine imati zimski raspust "u cugu", te će tako spojeno sa praznicima imati pauzu od 23 dana.

Za đake u Vojvodini drugo polugodište počinje 16. januara, za učenike u ostatku Srbije 23. januara, a završava se 6. juna za osmake, odnosno 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja 2023. godine, a za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola u utorak, 30. maja 2023. godine.

U školi se praznuju državni i verski praznici, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Srbiji. U školi se praznuje radno - Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu praznuje se 21. oktobra 2022. godine, Sveti Sava 27. januara 2023. godine, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu 22. aprila 2023. godine, Dan pobede 9. maja 2023. godine i Vidovdan ‒ spomen na Kosovsku bitku 28. juna 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija