Društvo

Šapić o predloženom budžetu Beograda: Osim besplatnih vrtića i udžbenika, bez karte i na otvorene bazene tokom leta

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2022

-

12:41

Šapić o predloženom budžetu Beograda: Osim besplatnih vrtića i udžbenika, bez karte i na otvorene bazene tokom leta
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, na sednici Skupštine grada, da je predloženi gradski budžet, u iznosu od  205,54 milijarde dinara, budžet brige o ljudima koji će suštinski promeniti život svih Beograđana.

"Ovaj budžet biće istorijiski, tretiraće sve građane na jednak način, i verujem da se niko, bez obzira ko će sutra voditi Beograd, neće usuduti da ukine te odluke", poručio je Šapić.

Pre svega, gradonačelnik je rekao da će od 1. septembra sledeće godine pohađanje vrtića biti besplatno za svu decu, bilo u državnim ili privatnim vrtićima, da će svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu sledeće školske godine besplatno dobiti nove udžbenike.

Dalje, kako je naveo gradonačelnik, biće omogućeno besplatno korišćenje otvorenih bazena leti za sve Beograđane.

U planu i proširenje Glavne ulice u Zemunu

Kako je rekao, u toku sledeće godine biće postavljen 101 objekat sa komunalnom milicijom širom grada, što će doprineti da se građani osećaju bezbednije, dok će širom grada biti postavljene interaktivne table gde će građani moći da se informisani o dešavanju u svom delu grada kao što su nestanci struje, vode, popravke, kvarovi i slično.

Šapić kaže da će biti uvedena Beogradska kartica, po ugledu na Novobeogradsku karticu, i da će to biti najvredniji dokument koji će Beograđani nositi u svom novčaniku. Gradonačelnik je najavio i veliki broj infrastrukturnih radova, od kojih je kao najveći izdvojio rekonstrukciju i proširenje Glavne ulice u Zemunu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija