Društvo

Pad temperature i naoblačenje sa kišom - temperatura do 12 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2022

-

07:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Promena pravca vetra na severozapadni tokom noći je donela promenu vremena. Slaba kiša je ovog jutra zabeležena u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a kasnije se pod uticajem vetra padavinska zona premešta dalje ka jugu zemlje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Kišonosni oblaci i vetar označavaju prolazak hladnog fronta, te danas možemo očekivati pad temperature za oko pet stepeni u odnosu na jučerašnje vrednosti. Maksimalna dnevna kretaće se oko 12. podeljka. U poslepodnevnim satima u Vojvodini dolazi do delimičnog razvedravanja i prestanka padavina, dok će slaba kiša do kraja dana povremeno padati na jugozapadu i jugu zemlje", rekla je Gojković.

Dodaje da nam u sredu sledi razvedravanje, ali će se hladna vazdušna masa zadržati, te maksimalna temperatura neće prelaziti 10 stepeni Celzijusa. 

"Sreda će biti najhladniji dan ove nedelje, a već od četvrtka sa prilivom tople vazdušne mase sledi i porast temperature. Vreme će biti sa smenom sunca i oblaka i uglavnom suvo, a temperatura će krajem nedelje ponovo biti i do 17 stepeni", kaže Gojković.

Trenutni prognostički modeli za novogodišnji vikend najavljuju veoma toplo i sunčano vreme, sa temperaturom koja će u novogodišnjoj noći biti oko 8 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Srbija