Društvo

Počelo postavljanje platformi na kritičnim tačkama u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2022

-

17:11

Počelo postavljanje platformi na kritičnim tačkama u Novom Pazaru
Počelo postavljanje platformi na kritičnim tačkama u Novom Pazaru - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na kritičnim tačkama na putevima u novopazarskim naseljima Lukare, Mur i Selakovac, počelo je postavljanje platformi, radi veće bezbednosti u saobraćaju, u skladu sa dogovorom ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i građanima.

Kako je saopšteno iz resornog ministartva, postavljanje sedam zaštitnih platformi počelo je na regionalnom putu pored škola.

Ministar Vesić podsetio je da je postavljanje platformi dogovoreno pre samo 10 dana.

"Dogovore brzo sprovodimo u delo, jer nemamo vremena za gubljenje i zato što želimo da sačuvamo živote ljudi, kako više niko ne bi stradao na ovim putevima u Novom Pazaru", poručio je Vesić.

Na svim platformama biće urađeni pešački prelazi, a nakon nabavke biće postavljeni treptači i rasveta, kako bi se noću bolje video pešački prelaz.

Na proleće će biti postavljeni i trotoari, za koje će ubrzo biti urađeni projekti, a problem bezbednosti u saobraćaju u Novom Pazaru biće rešen kada budu izgrađene dve obilaznice oko grada, čije je projektovanje u toku.

Do 1. decembra sledeće godine, oko 12 škola u Novom Pazaru biće urađene zone zaštite, kako bi se dodatno povećala bezbednost u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Podsetimo nakon što je u Novom Pazaru u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Mur stradala devojčica stara 15 godina, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem postigao je dogovor o poboljšanju bezbednosti u saobraćaju u tom gradu.

Dogovoreno je da se uradi sedam platformi na putevima, po dve u naseljima Lukare i Mur, kao i pored osnovne škole "Avdo Međedović" u Selakovcu, kao i na mestu gde je nedavno stradala petnaestogodišnja devojčica.

Nakon toga je pre nekoliko dana postavljena i zaštitna ograda u naselju Lukare.

Euronews Srbija izveštavao je ranije o učenicima Osnovne škole "Jošanica" u ovom gradu koji na putu do škole prelaze tzv "stazu smrti", sa čije je jedne stane kolovoz, dok je sa druge strane provalija. Uz to ovaj put nije bio ni dobro osvetljen pa je svaki prelazak dece bio pravi rizik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija