Društvo

Doček 2023. godine u Beogradu: Zatvara se centar, brojne izmene linija gradskog prevoza, na pola sata staje Gazela

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/12/2022

-

11:23

Doček 2023. godine u Beogradu: Zatvara se centar, brojne izmene linija gradskog prevoza, na pola sata staje Gazela
Doček 2023. godine u Beogradu: Zatvara se centar, brojne izmene linija gradskog prevoza, na pola sata staje Gazela - Copyright Tanjug/Predrag Mitić, Marko Dragoslavić, Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Koncertima ispred Skupštine Srbije i na prostoru Beogrda na vodi građani prestonice i njihovi gosti ispratiće staru i dočekati Novu godinu. Zbog novogodišnjeg programa najavljena je obustava saobraćaja u tim zonama danas od 17 do sutra ujutro, ali i brojne izmene u linijama gradskog prevoza.

Na platou isped Narodne skupštine planiran je program za mlađu populaciju. Nastupaće DJ Majk Rajd, Zera, Gazda Paja, Nući i Vojaž, Teodora Džehverović. Za saobraćaj će biti zatvoreni: Trg Nikole Pašića od Bulevara kralja Aleksandara do Terazij, Dečanska od Terazijskog tunela do Bulevar kralja Aleksandra, Bulevar kralja Aleksandra od Trga Nikole Pašića do Takovske ulice, Dragoslava Jovanovića od izlaska iz garaže "Pionirski park“ do Bulevar kralja Aleksandra,  Vlajkovićeva ulica od Kosovske do Dečanske.

Beograđane i njihove goste na Platou uspod Savskog mosta na prostoru Beograda na vodi uveseljavaće Marko Luis, Jelena Tomašević, Željko Joksimović.  Za saobraćaj će na tom potezu biti zatvorene ulice: Hercegovačka od Železničke do  Briselske i Kraljice Drage Obrenović, Zemunski put od Sajmišta do  Bulevara Vudroa Vilsona, Zemunski put (Stari savski most). 

Organizatori su najavili da će na pola sata za saobraćaj biti zatvoren i most Gazela (31.12.2022. od 23.45 do 01.01.2023. godine do 00.15).

Sekretarijat za javni prevoza saopštio je da će za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, od 1. do 7. januara 2023. godine, za sve linije važiti sledeća organizacija saobraćaja: od nedelje, 1. januara, zaključno sa utorkom 3. januara – red vožnje za nedelju; od srede 4. januara, zaključno sa petkom 6. januara – red vožnje za radni dan; u subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Iz Beograda na vodi su saopštili da će u ponoć zasijati istovremeno čak 20 spratova Kule Beograd, dok će se sa 180 pozicija najviše zgrade Srbije vinuti osmominutni vatromet i obasjati nebo iznad Save.

Belgrejd voterfront je najavio i da će "bajkovitu noć u Beogradu na vodi upotpuniti jedinstveni vatropadi sa Starog savskog mosta i Gazele", dok će "čak 30 lasera, 32 laserske glave najnovije generacije, 16 bimova velike snage, 40 bimova i 48 led strobova prošarati nebo nad Beogradom".

Noćni prevoz počinje dva sata ranije

U subotu, 31. decembra, na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za subotu, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Redovne noćne linije počeće sa radom u 22 sata. U novogodišnjoj noći važiće redovne turažne tablice noćnog saobraćaja, s tim što će vozila redovnog noćnog saobraćaja početi sa radom dva sata ranije (umesto u 24 u 22 časa), a od ponoći će saobraćati po redovnoj turaži.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Redovne dnevne linije: 7, 12, 29, 40, 15, 16, 17, 27, 33, 48, 53, 84, 88 i 95 do 22 časa će raditi po redu vožnje za subotu. Sva vozila sa ovih linija, koja imaju planirane polaske posle 22 časa, isključuju se iz saobraćaja. Od 22 do 4 časa vozila sa ovih linija će raditi po vanrednim novogodišnjim turažama, s tim što će umesto linija 29 i 40 raditi privremene autobuske linije 29A i 40A.

Linije sa poteza 100, 300, 400, 500, 600 i 700 će raditi po važećem redu vožnje do kraja rada. Na ostalim gradskim linijama se ostvaruju poslednji polasci, koji su planirani zaključno sa 23 časa. Sva vozila koja imaju planirane polaske posle 23 časa isključuju se iz saobraćaja. U vremenskom intervalu od 22 do 23 časa preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, od 1. do 7. januara 2023. godine, za sve linije važiće sledeća organizacija saobraćaja: od nedelje, 1. januara, zaključno sa utorkom 3. januara – red vožnje za nedelju; od srede 4. januara, zaključno sa petkom 6. januara – red vožnje za radni dan; u subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Redovne linije

Redovne dnevne linije: 7, 12, 29, 40, 15, 16, 17, 27, 33, 48, 53, 84, 88 i 95 do 22 časa će raditi po redu vožnje za subotu. Sva vozila sa ovih linija, koja imaju planirane polaske posle 22 časa, isključuju se iz saobraćaja. Od 22 do 4 časa vozila sa ovih linija će raditi po vanrednim novogodišnjim turažama, s tim što će umesto linija 29 i 40 raditi privremene autobuske linije 29A i 40A.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Linije sa poteza 100, 300, 400, 500, 600 i 700 će raditi po važećem redu vožnje do kraja rada. Na ostalim gradskim linijama se ostvaruju poslednji polasci, koji su planirani zaključno sa 23 časa. Sva vozila koja imaju planirane polaske posle 23 časa isključuju se iz saobraćaja.

U vremenskom intervalu od 22 do 23 časa preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

Detaljne izmene trasa

Tokom održavanja manifestacije "Gradski doček Nove 2023. godine” na platou ispred Doma Narodne skupštine, 31. decembra od 17 časova do 1. januara 2023. u 3 časa, kao i zbog održavanja manifestacije "Novogodišnji spektakl sa kule" u Ulici zemunski put (Stari savski most), na delu od kružnog toka u zoni raskrsnice Ulice zemunski put i Bulevara Vudroa Vilsona do ulice Vladimira Popovića, 31. decembra od 18 časova do 1. januara 2023. u 3 časa menja se režim rada pojedinih linija javnog prevoza.

Tramvajske linije 7 i 9 će saobraćati preko Mosta na Adi.

Linija 23 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Starine Novaka – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija 24 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Trg Republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Beogradska – Njegoševa i dalje redovnom trasom.

Linije 26 i 26N će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Trg Republike – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Linije 27, 202N i 301N će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Trg Republike – Braće Jugović – Francuska – Makedonska – Svetogorska – Majora Ilića – 27. marta – Kraljice Marije – Ruzveltova i dalje redovnom trasom.

Linije 37, 44, 37N, 56N i 511N će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija 58 će saobraćati sledećom trasom: Bulevar despota Stefana – Braće Jugović (u povratku Francuska /kroz terminus „Trg republike”/, Bulevar despota Stefana) – Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linije 78 i 83 će saobraćati sledećom trasom: u smeru ka Novom Beogradu: Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Crnogorska – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Trgu Slavija: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Pop Lukina – Crnogorska – Braće Krsmanović – Milorada Ekmečića i dalje redovnom trasom.

Linija 74 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Bulevar kralja Aleksandra – Resavska – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija EKO 1 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Vukov spomenik – Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova – Kraljice Marije – 27. marta – Majora Ilića – Svetogorska – Makedonska – Dečanska (Nušićeva u smeru ka Vukovim spomeniku) – Terazijski tunel i dalje redovno.

Trolejbuske linije 40 i 41 se privremeno ukidaju i umesto njih će raditi autobusi i to na relaciji Banjica 2 – Admirala Geprata, sa oznakom 41A.

Privremeno se uspostavlja autobuska linija 41A: Admirala Geprata – Kneza Miloša (u povratku Savska – Drinska – Sarajevska – Balkanska) – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Neznanog junaka – Crnotravska – Paunova – Banjica 2. Privremeno se uspostavlja noćna autobuska linija 40An: Zvezdara – Dimitrija Tucovića – Cvijićeva – Starine Novaka – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje trasom linije 40. Trolejbuska linija 28 se pojačava.

Besplatan parking prvog, drugog, trećeg i sedmog januara

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika - prvog, drugog, trećeg i sedmog januara 2023. godine, parkiranje u zoniranim delovima grada neće se naplaćivati, objavljeno je na sajtu JKP Parking servis. Navedenim danima će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134 g .

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. U subotu, 31. decembra, i petak, šestog januara, poslovnice Korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova.

Od srede, četvrtog januara, i od ponedeljka, devetog januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

 

Komentari (0)

Srbija