Društvo

Lazaru potrebna naša pomoć da pobedi tumor: Neophodno da što pre nastavi lečenje u inostranstvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2023

-

10:52

Lazaru potrebna naša pomoć da pobedi tumor: Neophodno da što pre nastavi lečenje u inostranstvu
Fondacija Budi human - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Lazar Živanović (14) do jula jula meseca 2022. godine živeo uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove,a onda je srećno detinjstvo iznenada prekinula strašna dijagnoza - tumor na mozgu.

Operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula 2022. godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u Turskoj gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Njegova majka Sanja Sepanički Živanović priča da Lazar do juna nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Primetili su samo da mu je malo palo rame i da šepa na desnu nogu. U roku od deset dana došlo je do pogoršanja stanja, imao je gubitak ravnoteže.

"Urađen je skener u Tiršovoj i videli su promenu na mozgu. Operisan je 15. jula, ostala je posle operacije slabost desne ruke i desne noge i on se otežano kreće", priča majka. Dodaje da bi druga operacija mogla da bude već krajem januara početkom februara. 

Ona je pozvala sve koji mogu da pomognu u lečenju Lazara da pošalju SMS poruku na 3030 i upišu samo 1418. 

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik!

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Uplatom na dinarski račun:160-6000001511374-95

Uplatom na devizni račun:160-6000001511967-62

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija