Društvo

Zabeleo se Beograd, ali nedovoljno za Sneška: Do kada će padati sneg u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

27/01/2023

-

13:20

Zabeleo se Beograd, ali nedovoljno za Sneška: Do kada će padati sneg u Srbiji
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Snežne padavine danas su zabeležene u većini krajeva Srbije, a Beograđani su jutros kroz svoje prozore mogli da vide i manji snežni pokrivač. Slično vreme se očekuje i tokom vikenda, ali i naredne nedelje. Padavine će ipak biti manjeg intenziteta.

Sneg pada od sinoć, ali su padavine od jutros slabe i umerene. U 6 sati najhladnije je bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 6 stepeni Celzijusa, i na Zlatiboru i u Sjenici, gde je bilo minus 5 stepeni. U Beogradu je izmereno nula stepeni. Najtopliji je Palić sa 1 stepen Celzijusa.

"Ovog jutra zabelelo se u većem delu zemlje. Slab i umeren sneg povremeno je padao tokom noći, što je uzrokovalo formiranje manjeg snežnog pokrivača i u većim gradovima. Snega će uglavnom biti na zelenim površinama, dok će se na asfaltu topiti. Zbog premeštanja ciklona ka Balkanskom poluostrvu susnežica i sneg padaće tokom većeg dela dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tanjug/Rade Prelić

 

Zbog snega kolovozi su mokri, na pojedinim putevima ima i raskvašenog snega, a AMSS apeluje na vozače da voze oprezno, poštuju ograničenja i postavljenu saobraćajnu signalizaciju i nikako ne kreću na put bez zimske opreme. AMSS upozorava vozače na moguće odrone na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, a učestali su na deonicama Ibarske i Đerdapske magistrale. 

Kakvo nas vreme očekuje za vikend i naredne nedelje?

Tokom vikenda oblačno, mestimično sa snegom. Za dane vikenda dolazi do postepenog slabljenja i prestanka padavina. U severnim predelima padaće uglavnom susnežica, dok će južno od Save i Dunava sve do nedelje uveče padati slab sneg. U gradovima centralne i severne Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača do 10 cm, dok će na planinama pasti i preko 20 cm novog snega.

Temperatura u ranim jutarnjim satima kretaće se malo ispod nule, a maksimalna dnevna neće prelaziti četiri stepena. 

U ponedeljak jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem, u toku dana suvo i malo toplije uz kratkotrajno razvedravanje. Od utorka umereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabim snegom, a u nižim predelima kiša.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija