Društvo

Na graničnom prelazu Šid kamioni čekaju šest sati: Savetuje se oprez pri vožnji zbog moguće poledice na putu

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2023

-

07:58

Na graničnom prelazu Šid kamioni čekaju šest sati: Savetuje se oprez pri vožnji zbog moguće poledice na putu
Na graničnom prelazu Šid kamioni čekaju šest sati: Savetuje se oprez pri vožnji zbog moguće poledice na putu - Copyright EPA/Zoltan Balogh

veličina teksta

Aa Aa

Prema informacijama AMSS, na graničnom prelazu Šid teretna vozila jutros na izlazu čekaju šest sati. Na graničnom prelazu Batrovci teretnjaci se zadržavaju pet sati, dok se na Horgošu i Kelebiji čeka dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Putevi Srbije savetuju vozače oprez u vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

"Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

Putevi Srbije savetuju vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo, navedeno je u saopštenju.

Snežna mećava pogodila je Goliju, a zbog padvina koje su trajale satima prvi put ove godine potpuno je zavejan put Golijska Reka - Preko Brdo - Ovraćenica. Jak vetar na ovoj deonici formirao je smetove u visini od nekoliko metara.

"Putari sa teškom mehanizacijom su na terenu, ali je na toj deonici  dovoljno  samo nekoliko minuta da put postane zavejan i odsečen za saobraćaj. Čisti se onoliko koliko vremenske prilike dozvole, putari daju sve od sebe da ovu deonicu održe prohodnom", rekao je za RINU Vitomir Arsović iz JP Putevi Ivanjica, a prenosi Tanjug.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija