Društvo

Završava se mini raspust, đaci od sutra u školskim klupama: Popodne se očekuju veće gužve na putevima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2023

-

09:15

Završava se mini raspust, đaci od sutra u školskim klupama: Popodne se očekuju veće gužve na putevima
Završava se mini raspust, đaci od sutra u školskim klupama: Popodne se očekuju veće gužve na putevima - Copyright Tanjug/ Tanja Valič, Dučan Aničić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Završava se mini raspust koji su đaci u Srbiji imali za Sretenje - Dan državnosti. Oni se sutra vraćaju u školske klupe, te se danas popodne očekuju veće gužve na svim putnim pravcima, jer su mnoge porodice iskoristile praznike za putovanja.

Zbog državnog praznika osnovci i srednjoškolci imali su slobodno 15. i 16. februar, ali im je školskim kalendarom pridodat i 17. februar te su spojeno sa vikendom imali pauzu od pet dana.

Naredni odmor đaci će imati za prolećni raspust koji za učenike iz vojvođanskih škola počinje 7. aprila i završava se 17. aprila. Učenici iz ostatka Srbije na prolećnom raspustu će biti od 10. do 18. aprila.

Iz Auto-moto saveza Srbije danas su apelovali na vozače na oprez u vožnji zbog većeg broja vozila koji se očekuju na svim putnim pravcima.

"Formiranje kolona sa povremeno usporenom vožnjom, očekujemo u drugoj polovini dana sa dolaskom prvih večernjih sati", saopštio je Auto-moto savez Stbije.

AMSS podseća vozače da je u satima pojačanog saobraćaja moguća usporena vožnja na deonicama gde su započeti radovi, ali i na onim uobičajenim mestima gde se stvaraju gužve poput Obilaznice oko Beograda, na autoputu Miloš Veliki kod uključenja Pakovraće ili Preljina i na svim ostalim prilazima Beogradu i drugim gradovima.

Prema informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija