Društvo

Hladno i oblačno vreme do kraja nedelje, danas do 11 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

08:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji ponovo pada sneg, mada se ne zadržava dugo, jer je tlo zagrejano, a sneg vlažan. Prema podacima od jutros, najviše snega ima na Zlatiboru - 53 centimetra, dok je na drugom mestu Kopaonik sa 49 centimetra padavina.

Hladan front koji se spušta i premešta preko Srbije, dok se u Sredozemlju formirao sekundarni ciklon - polje niskog vazdušnog pritiska.

"Vetrovi u ciklonu duvaju u smeru suprotnom kazaljke na satu, čime veća količina vlage stiže u naše predele. Upravo je to razlog zašto u pojednim delovima naše zemlje imamo obilnije padavine", kaže meteorološkinja i urednica vremenske prognoze Euronews Srbija Milena Lazarević.

U narednim satima povremeno će padati susnežica, sneg i kiša. Kako dan bude odmicao padavine će postepeno da slabe, do večeri će i prestati u većini predela. Slabljenje padavina pratiće i slabljenje vetra. U narednim satima duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Danas dakle, oblaci iznad Srbije, kiša i sneg u prvom delu dana.

Maksimalna temperatura u većini mesta neće se puno razlikovati od jutarnje. U najtoplijem delu dana tek tri stepena iznad nule. 

Osetno prijatnije biće na krajnjem jugu i jugoistoku, gde će živa u termometru ići i do 11 podeljka.

Narednih dana suvo i malo toplije, prijatnije. Mart će biti dosta nestabilan, što se negde i očekuje od prvog prolećnog meseca.

Najniža temperatura od -1 na severozapadu do 7 stepeni na jugu, a najviša od 2 na  everozapadu do 12 stepeni na jugu Srbije, saopštio je RHMZ. 

Vetar slab i umeren, severni, u Negotinskoj Krajini i na severu Vojvodine povremeno jak, posle podne i uveče u slabljenju. 

U Beogradu ujutru prestanak snega. U toku dana oblačno, hladno i uglavnom suvo. Sneg se ponovo očekuje uveče i u toku noći, ali uz manju količinu padavina.  Najniža temperatura oko 0, a najviša oko 2 stepena. Vetar slab i umeren, severni.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 6. marta, pretežno oblačno uz manji porast dnevnih temperatura, ali i dalje hladno. 

Kiša se povremeno očekuje u južnim i centralnim delovima Srbije, a sneg na zapadu i jugozapadu zemlje. U Vojvodini će se zadržati uglavnom suvo.
 

Komentari (0)

Srbija