Društvo

Postavljen drugi "zajednički frižider" u Beogradu, poziv svima da doniraju hranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/03/2023

-

10:48

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je postavljen drugi po redu "Zajednički frižider" za gladne, sa ciljem da se smanji količina bačene hrane i pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Frižider je postavljen na teritoriji opštine Zemun, tačnije na ulazu u Zemunski park, ispred zgrade Crvenog krsta. 

Reč je ekološkoj i humanitarnoj inicijativi do koje se došlo nakon saznanja o tome u kojoj količini se baca hrana koja nekima nije neophodna ili je pred istekom roka. Inače, prvi ovakav frižider i projekat organizacije "Zajednička promena" postavljen je na Dorćolu pre više od godinu dana, na adresi Studentski trg 18. 

"U saradnji sa Crvenim krstom Zemun, našim donatorima i Bankom hrane postavili smo frižider na još jednu lokaciju. Dođite malo do Zemunskog parka, prošetajte, ostavite nešto ako imate, a ukoliko nekome treba dopuna hrane ili pomoć, može da dođe da uzme šta mu je potrebno", kaže za Euronews Srbija Sara Trajković, članica tima "Zajednički frižider".

Trajković dodaje da je u planu i širenje projekta na druge opštine u Beogradu, a da prvu na umu imaju opštinu Čukaricu. 

Svi građani dobre volje u "Zajednički frižider" mogu ostaviti fabrički upakovanu i hermetički zatvorenu hranu u važećem roku trajanja, bezalkoholna pića, sveže voće i povrće i osnovne životne namirnice poput brašna, ulja i šećera. 

Da podsetimo, lokacija drugog "Zajedničkog frižidera" je Gradski park 2 na teritoriji gradske opštine Zemun, dok se prvi frižider nalazi na Dorćolu, na adresi Studentski trg 18.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija