Društvo

Festival dojenja: Besplatna edukacija budućih majki 6. aprila u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2023

-

20:52

Festival dojenja: Besplatna edukacija budućih majki 6. aprila u Centru za kulturu "Vlada Divljan"
Festival dojenja - Copyright Aleksandra Bogdanović

veličina teksta

Aa Aa

U Centru za kulturu "Vlada Divljan", Mitropolita Petra 8, u četvrtak 6. aprila, od 11 do 16 časova, biće održan 12. Festival dojenja, na kojem će trudnice iz Beograda, iz ostatka Srbije i okruženja naučiti sve što treba da znaju o dojenju i podizanju bebe u prvoj godini života.

Sertifikovana savetnica za dojenje će podučiti buduće majke kako da podstaknu laktaciju, kako se doji "na zahtev", kako da znaju da li je beba dovoljno jela, šta se radi ako je beba previše mala ili slaba da bi sisala, da li je treba buditi tokom noći zbog podoja ili ne, da li pasulj i kupus izazivaju grčeve i kako izabrati položaj za dojenje.

Kao i do sada, u okviru Festivala dojenja biće organizovan i zdravstveni panel na kojem će učestvovati ginekolog-akušer, pedijatar-neonatolog, psihijatar i patronažna sestra. Oni će budućim majkama pričati o trudnoći i porođaju, pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti, epiduralnoj analgeziji, prednostima vaginalnog porođaja u odnosu na carski rez, značaju vakcina, kontaktu „koža na kožu“, o strahovima i postporođajnoj depresiji...

A kako je reč o vrhunskim stručnjacima, spremni su i da odgovore na svako pitanje učesnica koje događaj prate u sali Centra za kulturu „Vlada Divljan“ i na pitanja budućih majki koje Festival gledaju preko You Tube kanala organizatora.

Zahvaljujući ovoj besplatnoj edukaciji, sve učesnice Festivala biće spremne za prevazilaženje svih problema zbog kojih se olako odustaje od dojenja i prelazi na flašice i formule. A zahvaljujući organizatorima i sponzorima, mnoge od njih će sa Festivala krenuti kući sa vrednim poklonima poput auto-sedišta, pumpica za izmlazavanje mleka, majica za dojenje...

Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen, pa je neophodno da se zainteresovane trudnice iz Beograda i okoline prijave za učešće.

Inače, kroz dosadašnjih 11 festivala dojenja i skoro 60 radionica za podršku dojenju od 2016. do danas prošlo je oko 9.000 trudnica i mladih majki.

Komentari (0)

Srbija