Društvo

Saharski pesak zamutio nebo iznad Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2023

-

08:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas u Srbiji suvo i bez kiše, ali je vetar koji je promenio pravac doneo sa sobom saharski pesak. Najveća količina peska očekuje se danas oko podneva.

Vetar je promenio pravac sa zapadnog na južni, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Osim u prizemlju i na visini je dominatno južno strujanje koje nam osim otopljenja donosi i čestice saharskog peska.

"Najveća količina peska očekuje se danas oko podneva, ali moram da napomenem da ova količina ne utiče na zdravlje ljudi", navodi ona.

Već sutra peska će u vazduhu biti sve manje. U nedelju počinje da duva severni vetar koji će očistiti sve slojeve atmosfere od peska.

Kada je reč o prognozi vremena, u toku noći i jutra bilo je malo kišnih kapi, ali je razvedravanju u toku pa će u danu pred nama dominirati sunce. I temperatura će biti prijatna, u pojednim predelima ponovo iznad 20 stepeni.

"Očekujemo da će danas u proseku biti od 8 do 10 sunčanih sati, pa ukoliko ste ljubitelj sunca iskoristite naredne sate  pre nego što stignu oblaci i kiša. Maksimalna temperatura biće u rasponu od 20 do 22 stepena", navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Vreme u Srbiji narednih dana biće pod uticajem frontova koji će se premeštati severnije od nas. To znači da se  treba  pripremiti na jak vetar, ali i na kišu i grmljavinu tokom vikenda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija