Društvo

Vojnomedicinska akademija ponovo uvela dopunski rad: Objavljen cenovnik pregleda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2023

-

12:30

Vojnomedicinska akademija ponovo uvela dopunski rad: Objavljen cenovnik pregleda
Vojnomedicinska akademija ponovo uvela dopunski rad: Objavljen cenovnik pregleda - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

veličina teksta

Aa Aa

Vojnomedicinska akademija ponovo je uvela dopunski rad namenjen zainteresovanim građanima koji žele preglede i usluge lekara VMA po komercijalnim uslovima. Pregledi se obavljaju od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 19 časova u više od 20 specijalističkih i supspecijalističkih kabineta Poliklinike VMA.

Kako je hnavedeno u saopštenju VMA, pregledi se mogu zakazati svakog radnog dana putem Službe za zakazivanje pregleda VMA. Pored izbora željenog pregleda, građani dobijaju i informaciju ukoliko žele da ih pregleda određeni lekar pa i u skladu sa tim mogu izabrati datum za pregled.

Zakazivanje pregleda omogućeno je svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 putem brojeva telefona 011/3608-498, 011/3609-399, 011/2662-717 ili ličnim dolaskom na Polikliniku VMA.

Cena lekarskog pregleda razlikuje se na osnovu iskustva i staža, to jest da li je u pitanju pregled lekara specijaliste, doktora nauka, primarijusa ili profesora određene medicinske grane, a kompletan cenovnik usluga objavljen je na sajtu Vojnomedicinske akademije.

Zbog velikog interesovanja za ovaj vid lečenja u VMA nastavljena je praksa pružanja zdravstvenih usluga tokom dopunskog rada čime se pored održavanja konkurentnosti VMA na tržištu, obezbeđuje dostupnost zdravstvenih usluga većem broju građana, a bez opterećenja fondova za zdravstveno osiguranje.

"Ostvareni prihod iz dopunskog rada VMA biće iskorišćen za adekvatnu nadoknadu svim zdravstvenim radnicima angažovanim u poslepodnevnim časovima, pokrivanje troškova održavanja, a ostalo će biti usmereno na nabavke medicinskih sredstava i dalje unapređenje medicinske opreme u ovoj vojnozdravstvenoj ustanovi", navodi se u saopštenju.

Vojnomedicinska akademija od 2010. godine po Planu dežurnih ustanova Grada Beograda dežurna je sredom za sve građane kojima je potrebna urgentna medicinska pomoć kada u proseku bude pregledano oko 500 pacijenata uz više desetina prijema na bolničko lečenje.

Tokom pandemije koronavirusa VMA, kao bolnica van kovid sistema, svakodnevno je preuzimala urgentne pacijente svih zdravstvenih ustanova koje su ulazile u kovid režim rada bez obzira na vrstu njihovog zdravstvenog osiguranja. 

Ova vojnozdravstvena ustanova namenjena je prvenstveno lečenju vojnih osiguranika, ali od 2008. godine u VMA dolaze i osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

"Za ove pacijente, VMA i njen poliklinički deo rade u prepodnevnim časovima. Svaki građanin naše republike, kao i republika sa kojima je VMA potpisala ugovor o zdravstvenom osiguranju, imao je, a ima i dalje, pravo da sa uputom nadležne zdravstvene ustanove potraži pomoć lekara VMA i zakaže pregled u prepodnevnim časovima", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija