Društvo

Nigde bez kišobrana narednih dana: Za vikend blago otopljenje, ali stabilnije vreme nije na vidiku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2023

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U narednim satima pretežno oblačno i ulavnom suvo uz kraće sunčane intervale, a maksimalna temperatura danas biće od 7 do 11 stepeni.

Pred nama su nešto topliji dani, ali će to i dalje biti ispod proseka za prvu dekadu aprila. Duže stabilizaciije nema na vidiku, što znači da u narednim danima treba računati povremeno na kišu.

"Od meteoroloških aktuelnosti i ovog jutra, nažalost, imamo upozorenje na mraz i poledicu.  U gotovo svim mestima Srbije, izuzev Vojvodine, upaljen je žuti meteoalarm kao niži stepen upozorenja. Savet je da budite oprezni, bilo da ste za volanom ili pešak", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević.

Ciklon koji je glavni krivac za rekordno obilne padavine odlazi dalje na istok. Međutim, njegova trenutna pozicija i dalje omogućava da se hladan vazduh sa severa spušta u naše predele, dodaje Lazarević.

Oblaci ovog jutra ublažavaju mraz, ali će tokom dana biti relativno hladno za ovaj period godine. Kada je reč o strujanju vazduha, vetar je polako krenuo da menja pravac sa severnog na zapadni, a u nastavku dana biće mirno uz slabo do umereno strujanje.

Za dane vikenda vetar okreće na južni. To znači da nam stiže otopljenje, doduše blago, ali će u termometru preći 10. podeljak. Još uvek neće doći do potpune stabilizacije tako da i u subotu i u nedelju treba računati povremeno na slabu kišu. 

"Biće i malo sunca, više u subotu nego u nedelju. U proseku oko osam sunčanih sati", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija