Društvo

Nije vreme za sklanjanje kišobrana: Srbija "u sedlu" između dva ciklona i dva anticiklona, razvedravanje ćemo još čekati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2023

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo i nestabilno vreme koje je obeležilo vikend nastavlja se i u nedelji koja je pred nama, pa se tako u Vojvodini očekuje temperatura do 15 stepeni, ali u južnim predelima ostaje nešto svežije - od 9 do 12.

"Raspodela polja visokog i niskog vazdušnog pritiska iznad Evrope je takva da se naša zemlja trenutno nalazi 'u sedlu', odnosno između dva ciklona i dva anticiklona. Upravo zbog ovako dinamičnih uslova u atmosferi vreme ostaje veoma nestabilno", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Cikloni donose kišu, anticikloni razvedravanje. Kiša će danas padati južno od Save i Dunava, dok će se na severu smenjivati sunce i oblaci. I u Beogradu možemo očekivati poneku kap kiše, dok poslepodne i uveče sledi razvedravanje. Vetar će biti umeren, na planinama povremeno pojačan, severni i severoistočni.

Porast temperature tek krajem nedelje

"Iako će nedelju pred nama obeležiti uglavnom oblaci, povremeno i kiša, postoji priliv tople vazdušne mase na visini koji nam donosi otopljenje. Sutra već na zapadu i do 17 stepeni, u ostalim predelima malo svežije", kaže Gojković.

Padavine će biti dosta slabije i lokalne. U celoj zemlji, dakle sa smenom sunca i oblaka, a samo ponegde sa slabom kišom.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Za sredu i četvrtak očekuje se uglavnom suvo i pretežno sunčano vreme, a osetniji porast temperature videćemo krajem ove radne nedelje, pa će tako u četvrtak i petak na zapadu zemlje temperature biti i veće od 20 stepeni.

Komentari (0)

Srbija