Društvo

Građevinski fakultet potvrdio odluku da neće organizovati prijemne ispite

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

13:46

Građevinski fakultet potvrdio odluku da neće organizovati prijemne ispite
Građevinski fakultet potvrdio odluku da neće organizovati prijemne ispite - Copyright Google Earth

veličina teksta

Aa Aa

Građevinski fakultet potvrdio je danas svoju odluku iz marta 2022. godine da od školske 2024/25. godine, više neće organizovati prijemne ispite za upis na fakultet.

"Vodeći računa o specifičnim predznanjima koje budući studenti treba da imaju, ali i o interesima maturanata, doneli smo odluku da se uspeh iz srednje škole vrednuje sa 40 odsto, maturski ispit iz matematike takođe sa 40 odsto, maturski ispit iz srpskog jezika i književnosti sa 10 odsto i maturski ispit iz izbornog predmeta sa 10 odsto", navodi se u saopštenju Građevinskog fakulteta.

Dodaju da, u slučaju opšte mature kao izborni predmet vrednuje se opšteobrazovni predmet sa liste, a u slučaju stručne mature kao izborni predmet vrednuje se stručni ispit. 

Saopštili su da od budućih studenata očekuju da će se pripremati za državnu maturu kao što su se do sada pripremali za prijemi ispit, kao i da imaju puno razumevanje za visokoškolske ustanove koje će zbog specifičnosti zahtevanih predznanja i veština, pored državne mature za upis na svoje fakultete vrednovati i rezultate testa sklonosti i sposobnosti.

"Građevinski fakultet podržava realizaciju projekta državne mature i sa svoje strane će učiniti sve što je potrebno da bude implemetirana na pravilan način" navodi se u saopštenju.

Dodaju da imaju puno poverenje u kolege profesore iz gimnazija i srednjih škola i da im stoje na raspolaganju za pomoć u implementaciji ovog veoma važnog projekta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija