Društvo

Pred nama najtopliji dan u sedmici, za praznike temperature oko proseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2023

-

07:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što se magla po kotlinama podigne, dan pred nama biće pravi prolećni - sunčan, vedar i topao, sa temperaturom u rasponu od 19 do 23 stepena.

"Vremenska prognoza danas biće u skladu sa sezonom, jer je prosek za ovo doba godine od 16 do 20 stepeni. Osim na promenljivoj biometeorološkoj situaciji, akcenat je danas i na visokom UV zračenju koji će biti između 6 i 7", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze Euronews Srbije Milena Lazarević.

"Savet je da ukoliko duže boravite na otvorenom, zaštitite kožu i oči od štetnih UV zraka", dodaje. 

Dan pred nama biće najtopliji u ovoj sedmici, objašnjava ona, a razlog je takozvani termički greben i strujanje u smeru kazaljke na satu koje u naše krajeve povlači sve topliji vazduh sa Mediterana.

I vetar je oslabio u odnosu na juče i promenio je pravac. U narednim satima biće mirno, ali krajem dana vetar će biti u pojačanju i skretanju na severni, što će nam najaviti promenu vremena.

"U toku noći stiže hladan front, zajedno sa oblacima i kišom. Biće prilično nestabilno, a očekuje se pad temperature za više od 5 stepeni. Moguće su i kraće oluje sa grmljavinom i jakim pljuskovima. Na planinama će provejavati susnežica i sneg", ističe Lazarević.

Vikend će proteći u znaku promenljivog i nešto svežijeg vremena. Temperatura u subotu i nedelju biće oko proseka za ovaj period godine.

Komentari (0)

Srbija