Društvo

Danas sunčano i toplo, temperatura do 36 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2021

-

08:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nedelju za nama ispratili smo uz tropske temperature, a u sličnom ritmu nastavljamo i tokom ove sedmice, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević. Ona dodaje da će osveženje u vidu letnjih pljuskova osetiti samo na planinama.

Kako kaže, na visoku temperaturu i grmljavinu poslepodne upozoravaju nas i meteorološke službe.

"Upaljen je žuti meteoalarm, koji kaže da će maksimalna temperatura danas u većini mesta preći 32 stepena Celzijusa i da vreme zbog toga potencijalno može biti opasno. Zato izbegavate najtopliji deo dana i danas", kaže ona.

Vrelo, suvo i vedro

Lazarević dodaje da će naredni sati biti mirni i tihi, kao i da će duvati veoma slab vetar promenljivog pravca.

"Biće nešto više oblaka poslepodne na jugozapadu gde će malo zagrmeti, a može pasti i pokoji pljusak. Temperatura polako raste i u najtoplijem delu dana kretaće se od 31 do 36 stepeni", kaže Lazarević.

Kako najavljuje i narednih dana nas očekuje slično vreme - dakle, ostaje sunčano i vrelo. 

"Najtopliji dan u ovoj sedmici biće u četvrtak. To će ujedno biti i najdinamičnij dani. Lokalni pljuskovi, grmljavina i grad mogući su širom Srbije", kaže Milena i da dodaje da sredinom nedelje počinje da duva i košava koja će nam najaviti promenu vremena, a kako stvari stoje, sledeće vikend mogao bi doneti konkretno zahlađenje. 

Komentari (0)

Srbija