Društvo

Sunčan vikend pred Srbijom, od sledeće nedelje ponovo vremenski "rolerkoster"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2023

-

07:38

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama, kiša se očekuje samo u brdskoplaninskim predelima na lokalnom nivou, dok će se u ostalim predelima oblaci razvijati u toku dana, ali će ostati suvo. Temperatura polako raste, i svoj vrhunac će dostići negde oko 14 sati, kada će biti između 17 i 21 stepen.

Vetar i dalje duva sa severa i zapada. Naredni sati biće mirni i tihi, a severozapadni vetar duvaće brzinom od dva do pet metara u sekundi.

"Već danima smenjuju se sunce i oblaci, tu je i kiša koja uglavnom pada u poslepodnevnim satima.  Temperatura je u okvirima višegodišnjeg proseka. Za sada retko gde prelazi 20 stepeni, ali prognoza kaže da nam se za vikend smeše nešto veće temperaturne vrednosti", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

Vreme se kvari već do ponedeljka

"Gledajući prizemne sinoptičke karte, reklo bi se da je situacija stabilna. Međutim, stabilnost kvari visiniski ciklon koji već danima kruži iznad Srbije ali i regiona. To znači da veća količina vlage kruži na visini i to je razlog za oblake i kišu", dodaje ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Za vikend, jutra će biti prijatno sveža, sa temperaturom između pet i deset stepeni. Mnogo prijatnije biće tokom dana kada će živa u termometru dostići i 23 podeljak.

Za vikend neće biti kiše, ali stabilizacija koja nas očekuje tokom vikenda neće dugo trajati. Već od ponedeljka vreme se kvari, pa ponovo idu red kiše, red oblaka i red sunca.

Komentari (0)

Srbija