Društvo

Gužve na graničnim prelazima: Turistički vodič za Euronews Srbija kaže da se stvaraju kolone autobusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

28/04/2023

-

20:26

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Zbog prvomajskih praznika pojačan je intezitet saobraćaja i uveliko se formiraju duge kolone na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije, rekao je za Euronews Srbija turistički vodič Zoran Miladinović koji se nalazi na graničnom prelazu Batrovci.

Kako je objasnio, gužve u ovom periodu su očekivane, a on pretpostavlja da će večeras na granici sa Hrvatskom provesti ukupno šest sati, ukoliko graničari, kaže, ne pojačaju svoje kapacitete.

"Mi ovde čekamo već dva sata, a očekujemo da ćemo ovde biti bar još jedno četiri sata ukoliko se ne povećaju kapaciteti. Gužve si očekivane. Ovde su putnici koji tranzitiraju kroz Srbiju, i koji su se susreli sa onima koji su krenuli put evropskih destinacija zbog praznika. Preko 40 autobusa je sada ovde u koloni. Dok su se sa naše strane brzo organizovali i otovrili su tri šaltera koji rade za autobuse, sa hrvatske strane je samo jedan ovakav šalter. Uglavnom su ovi veći autobusi koji imaju preko 70 sedišta", rekao je Miladinović.

Kako dodaje, očekivanja su da će se ovakve gužve nastaviti i sutra, kao i da će ih biti, samo u suprotnom smeru, od trećeg maja.

"Očekujemo da će i u povratku biti slično. Tačnije, ta noć pred treći maj, da će tada takođe biti velika gužva u povratku. Sutra će takođe  isto biti gužva na izlasku iz zemlje, i to zbog kraćih turističkih aranžmana koji kreću sutra", rekao je.

On je naveo da je u kontaktu sa kolegama koji su na drugim graničnim prelazima i da ima informaciju da je i tamo situacija u ovom trenutku slična.

"Imamo izveštaj i sa Horgoša i sa Bačkog brega. Na Bačkom bregu, koji je najudaljeniji prelaz, je nekih sedam do osam autobusa. Na Horgošu nekih tridesetak", rekao je.

AMSS: Tokom vikenda očekuju se gužve na auto-putevima

Zbog predstojećeg vikenda koji je spojen sa prvomajskim praznikom tokom celog dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i glavnim magistralnim pravcima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, u nedelju 30. 4. 2023. od 10.10 sati do 10.25 časova, biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 21, na deonici Sremska

Kamenica – Irig (Krušedol), kod mesta Paragovo, zbog održavanja sportske manifestacije "Fruškogorski MTB (biciklistički) maraton".

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila. JP "Putevi Srbije" zbog pojačanog saobraćaja tokom praznika, preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.
Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija