Društvo

Dolovac jedini kandidat, poslanici o predlogu za izbor novog Republičkog javnog tužioca 21. jula

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2021

-

14:36

Dolovac jedini kandidat, poslanici o predlogu za izbor novog Republičkog javnog tužioca 21. jula
Dolovac jedini kandidat, poslanici o predlogu za izbor novog Republičkog javnog tužioca 21. jula - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Narodne skupštine, o predlogu za novi izbor Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac koji je podnela Vlada, izjasniće se na vanrednom zasedanju sazvanom za sredu, 21. jul.

Dolovac je jedini kandidat za tu funkciju, pošto je jedina ispunila uslove za kandidaturu, a ukoliko bude izabrana, to će joj biti treći mandat. Ona je na toj funkciji Republičkog javnog tužioca od 2010. godine.

Na novu funkciju stupiće od 1. januara sledeće godine, na mandat od još šest godina.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je Deveto vanredno zasedanje na molbu 233 narodna poslanika, koji su pored glasanja za Republičkog javnog tužioca, predložili i da se na dnevnom redu sednice nađe i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, Predlog zakona o dopuni Zakona o Visokom savetu sudstva, koje je predložila Vlada.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2023, Predlog zakona o utvrdivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovid 19, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora kovid 19 podrška Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije između Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Takođe, i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehničkog osoblja, kao i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva i Lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.

Zasedanje će biti održano u velikoj sali Doma Narodne skupštine, objavljeno je na sajtu skupštine.

Komentari (0)

Srbija