Društvo

Upaljen crveni meteoalam: Najvreliji dan u ovoj nedelji, do 40 stepeni u hladu, duva topla košava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2021

-

08:17

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je najvreliji dan u ovoj nedelji. Vreme će biti prilično sparno i naporno. Teško ćemo disati, a očekuje se da danas bude i do 40 stepeni u hladu, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija, meteorolog Milena Lazarević.

Kako je navela, danas će i vetar će biti vreo. Počinje da duva topla košava koja će nam, između ostalog najaviti promenu vremena, a u većem delu Srbije upaljen je najviši stepen upozorenja - crveni meteoalarm. 

"U danu pred nama vrelo, suvo i sunčano. Oblaci će danas biti retka pojava na nebu, tako da nam oni neće pružiti hlad. Posleponde biće najtopliji deo dana. Vrednosti će se tada kretati od 37  do 40 stepeni", rekla je Lazarević.

Kaže da će u narednim satima biti prilično vetrovito, ali da nam ovaj vetar neće doneti osveženje, jer sa njim stiže Afrička vrelina. Do kraja dana duvaće topla i suva košava.

Nastavlja se niz toplih dana, onda sledi osveženje

I sutra će u Srbiji biti veoma toplo, a zatim u petak - osetna i nagla promena vremena. 

"Temperatura će biti u padu za oko 10 stepeni. Ovo naglo zahlađenje, usloviće burne procese u atmosferi, pa će  biti i oluja. Očekujemo formiranje gradonosnih oblaka, zato poljoprivrednici budite na oprezu", kaže Lazarević i dodaje da se u petak završava dug i sušan toplotni talas.

Komentari (0)

Srbija