Društvo

Snimak vršnjačkog nasilja u školi u Mirijevu, direktor navodi da su preduzete mere

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2023

-

14:55

Snimak vršnjačkog nasilja u školi u Mirijevu, direktor navodi da su preduzete mere
Snimak vršnjačkog nasilja u školi u Mirijevu, direktor navodi da su preduzete mere - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Na društvenim mrežama pojavio se snimak vršnjačkog nasilja u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, a direktor škole Milan Krstić potvrdio je danas za Tanjug da je preuzeo sve mere nakon što se pojavio snimak. 

On je rekao da je o događaju obavešten juče i da je odmah pokrenuta adekvatna procedura. Krstić je rekao da je reč o učenicama istog odeljenja šestog razreda. 

Kako objašnjava, na tom snimku se vidi kako jedna devojčica gura drugu na hodniku škole i niz stepenice, a da sve to snima treća devojčica. 

Umesto, kako objašnjava direktor, da treća devojčica bude "glas razuma" i spreči svađu i guranje, ona je sve to snimala. 

Na pitanje zašto je snimala ceo slučaj, umesto da pomogne, ona nije umela da odgovori, rekao je Krstić.

Navodi da su odmah pozvani razredni starešina i roditelji devojčice koja je žrtva nasilja, ali i one koja je napala drugaricu, kao i devojčice koja je sve to snimala.

On je dodao da su sa njima obavljeni razgovori u prisustvu stručne službe i razrednog starešine. Krstić dodaje da je za sutra zakazan sastanak Tima za borbu protiv nasilja i da će biti donete određene mere i kazne.

On je istakao da će škola organizovati vanredne časove na kojima će se raditi na edukaciji učenika o nasilju, sa akcentom na vršnjačko nasilje. 

Krstić naglašava da je slučaj u proceduri i da će biti i pojačanog vaspitnog rada. On dodaje da su pre ovog slučaja u školi, zajedno sa savetom roditelja imali ideju da se potpuno zabrani upotreba mobilnih telefona u školi. Sada, dodaje Krstić, to je dodatno opravdano, jer snimanje nasilja podstiče da se i drugi ponašaju slično. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija