Društvo

Taktička uvežbavanja na poligonu "Pasuljanske livade"

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2023

-

19:19

Taktička uvežbavanja na poligonu "Pasuljanske livade"
Taktička uvežbavanja na poligonu "Pasuljanske livade" - Copyright TANJUG/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Jedinice Četvrte brigade kopnene vojske koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije "Zajednički odgovor 2023" započele su realizaciju vežbovnih aktivnosti na poligonu "Pasuljanske livade", saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Nakon premeštaja sa matične lokacije i zauzimanja operativnog borbenog rasporeda, jedinice iz sastava ove brigade započele su taktička uvežbavanja i seriju gađanja iz pešadijskog, artiljerijskog i naoružanja roda oklopnih jedinica.

Danas je dejstvovano iz samohodnih haubica "gvozdika", protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, automatskih bacača granata i dalekometnih pušaka. 

TANJUG/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Brzo i efikasno uništenje ciljeva koji su simulirali elemente neprijateljevog rasporeda pokazuje da su pripadnici jedinice u potpunosti osposobljeni za realizaciju vatrenih zadataka i da spremni dočekuju predstojeća bojeva gađanja i složenije etape vežbe.

Taktička uvežbavanja na poligonu "Pasuljanske livade" realizuje i raketna baterija za protivvazduhoplovna dejstva, kao i inžinjerijske, logističke i jedinice veze zadužene za obezbeđenje i podršku u borbenoj operaciji.

Intenzivne vežbovne aktivnosti u pokretu i na stalnim i privremenim poligonima započeli su i drugi sastavi Vojske Srbije koji učestvuju na  združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije sa bojevim gađanjima "Zajednički odgovor 2023".

 

Komentari (0)

Srbija